sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Gargoylea osa 2

Jatkoa aijemmalle...

En tiedä kuinka moni tätä selailee , kun kukaan ei ole rohjennut kommentteja laitella taikka meiliä lähetellä aijemmin. Nyt kuitenkin sain ensimmäisen sähköposti yhteydenoton ja se johtikin kyltti kauppoihin.Kirjoitin aijemmin gargoyle aiheesta ja tämä saakin olla pieni jatko sitten sille.
Samanlainen komistus kuin aijemmatkin kaksi kylttiä , mutta ilman oy / ab tekstejä.Aikasemmassa kirjoituksessa sanoin sen "oy vacuum oil co ab" teksteillä olevan kyltin iäksi jotain -20-30 lukua. Noh,se heitti sen verran , ettei se ainakaan -20 luvulta ole. 16 lokakuuta 1934 perustettiin suomeen yhtiö nimeltä O/Y Vacuum Oil Company A/B , joten kyltti onkin -34 ja sen jälkeen valmistettu. Eli tästä voikin sitten päätellä ettei -34 vanhemmissa kylteissä ole lukenut mitään viitaten suomeen...
Tästä valtion sivuilta lainatusta sota-ajan kuvasta näkee yhden gargoyle kyltin mallin.Sen lisäksi on ainakin soikea,sitten pieni sekä iso kantikas seinäkyltti ja sitten tuota minulla olevaa kaksipuoleista kahden kokoisena.Tuo kaksipuoleinen pienempi kyltti on varmastikkin kaikista yleisin , ja sen sijaan isompi kaksipuoleinen harvinaisempi.
Tämä 1925 vuonna otettu kuva on todella hieno! Tuolla esittely autolla ajettiin Torniosta Helsinkiin. Mistähän löytäisin tuon katolla olevan liskon? ;)
Tässä hetki sitten saamani aivan virheetön puulaatikko , joka on tarkoitettu kymmenelle gallonan kannulle.Ostin sen virolaiselta myyjältä joka oli tullut lahden antiikki messuille.
Viimeisenä , mutta ei vähäisimpänä : Gargoyle Separator Oil (avaamaton).




1 kommentti:

  1. no ainakin 1 on nyt selannut,kun rupesin googlettelee omaa kylttiäni,son 2 puoleinen ja noin 77,5cm pitkä co.a/b merkinnällä.

    VastaaPoista