tiistai 3. syyskuuta 2013

Yllin kyllin kylttejä..

Elokuun alussa teinkin tähän mennessä parhaimman emalikyltti löydön.Pääsin ostamaan tämän kasan yhdessä köntässä.Siinä on emalia -20 luvun lopulta -70 luvun loppuun.Seassa pari peltistä ja yksi puinenkin. Econoline pääsi ensimmäistä kertaa aarteiden kuskailuun.Tai mistä sitä tietää mitä kaikkea se on edellisen elämänsä aikana kuljettanut Nevadassa.

Oma suosikkini tästä kasasta on tämä salmiakin muotoinen Goodyear kyltti.Kunto on niin virheetön , että ikää on vaikea arvioida.En ole vielä tutkinut sitä netistä , mutta epäilykset olisi -50 luvulle.
Kaksipuoleinen gargoyle , joka on tarkoitettu esim. huoltoaseman nurkalle.Tämä yksilö on tuotu budapestista.Gargoyle kyltin "gargoili" on vanha taruolento.Näitä on ollut suomessakin jo -20 luvulla.Sellainen suomenkielinen kelpaisi kyllä!
Misukka onkin sitten tuorein tästä kasasta.Se sai paikkansa luonnollisesti tasapainoituskoneen vierestä.
Standard Nobel , tälläisen olen nähnyt jossain -30-40 luvun huoltoasema kuvassa.Aika on hieman puraissut "täällä" tekstiä , joten parempikin kelpaisi.
Lastulevystä tehty Esso onkin tämän kasan hauskin! Ei ole ennen moista tullut vastaan.Tämä kaksipuoleinen kyltti on varmaankin roikkunut huoltoaseman myymälässä.Reunukset on pläkätty pellistä ja yläreunassa on pienet lenkit kiinnitystä varten.
Essolub Standard. Hmm , lieneeköhän tämä kyltti sitten Nobel Standardin ja Esson välivaiheilta? Essolube öljy tuli markkinoille -36 vuonna...Tämä kyltti on varmaan maannut mahallansa jonkun saksalaisen romunkerääjän pellolla.Kuperassa kyltissä seissyt vesi on syönyt kyltin paksuuden puoleen alkuperäisestä ja se on melkein läpi puhki. Näinkin vanhassa kyltissä pieni patina tuo lisää uskottavuutta , ja herättää mielenkiintoa sen historiassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti