perjantai 23. elokuuta 2013

Goodyear kirjaimet.

Kaikki lähti siitä , kun viikko sitten sain Turussa vihjeen autiotalosta minkä seinässä olisi vanhat Goodyear kirjaimet. Noin 20 vuotta tyhjillään olleen rakennuksen seinässä olevat kirjaimet kuulostivat juuri siltä , että ne eivät todellakaan ole ostettavissa koska ne ovat siellä edelleen...Aloin tutkimaan asiaa googlettelemalla ja parin mutkan kautta sain kuin sainkin omistajan käsiini. Rengasliike oli perustettu -35 vuonna ja tähän vanhaan kyläkauppaan se oli avattu -66 vuonna. Avajaisten yhteydessä oli pihavaraston seinään kiinnitetty nämä emaliset kirjaimet. Vartin jutustelun jälkeen vanha herrasmies sanoi , että on valmis hieromaan kauppaa kerta ne eivät jää omalle kylälle. Tein tarjouksen puhelimessa ja mies jäi miettimään. Iltasella sain positiivisen puhelun ja sovittiin , että ajan perjantai aamusta harjavaltaan paikanpäälle irroittamaan ne.
Tässä ne nyt sitten ovat oman tallin lattialla! -66 vuonna kiinnitetty liikkeen seinään ja 46 vuoden kuluttua minulla , HIENOA!
Tästä alla olevasta kuvasta voi hieman hahmottaa kokoa. Kirjaimet on noin 60cm korkeat ja kenkineen teksti on noin kuutisen metriä. Oi ja voi , nämäkin suorastaan huutavat pääsystään vanhan huoltamon seinälle!
Samalta reissulta tarttunut hauska emalinen Nokia lämpömittari. Talokin oli ympäriltä maalattu kertaalleen , kun mittari on saanut reunoilleen hieman valkoista.
Tämä vaakunan mallinen Michelin emalikyltti löytyi myös samasta paikasta.Se oli aivan tumma liasta , mutta pesemällä sieltä paljastui lähes priima kyltti.Näiti olikin jo yksi ennestään , mutta nyt sain paremman tilalle.
Viimeisenä rakennuksesta lähtiessäni ihmettelin , kun ulko ovessa oli todella korkea potkupelti alareunassa.Samointein huomasinkin , että reunukset olivat käännettu ja niissä oli vaaleaa maalia.Kysyinkin omistajalta , että saiskos kurkata onko siellä jokin mainoskyltti? Sieltähän paljastuikin pellille painettu Michelin talvirengas mainos! Alla vielä yksi muovinen -80 lukuinen Misukan rengasteline. Tällästä tänään , ei todellakaan ollut hukkaan heitetty päivä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti