torstai 19. joulukuuta 2013

Bibendum

Joulukalenterin luukku numero 19

Pistelläämpä hieman esitellen aihetta Bibendum , eli Michelin "Ukko". Michelinin veljekset alkoivat valmistamaan Michelin renkaita jo 1800 luvun lopulla ja Bibendum on ollut yrityksen tunnushahmona siitä asti.Suomessa Michelin renkaiden myynti alkoi ensin polkupyörän renkaista joskus -20-30 luvun taitteessa...Faktat sikseen ja kuvia kehiin.Tämmöinen kaksi metrinen emali kimpale asteli vastaan tällä kertaan.Tuosta laihemmasta fontista ja tummasta väristä voisin arvioida kyltin olevan samaa -40-50 taitetta kuin aijemmin esille tullut iso keltainen vaakuna kyltti.
 Tämäkään ei ole kunnoltaan virheetön , mutta en jätä kiinnostavaa kylttiä sen takia ostamatta.Aina voi ostaa sitten sen paremman jos sellainen sattuu jostain putkahtamaan esille , mutta jos jätät ostamatta niin voikin olla että muutaman vuoden päästä harmittelet sitä...
 Laitetaampa tähän yhteyteen kuva tuosta aikaisemmasta vanhemmasta vaakunan mallisesta.Continental kylttikin löysi paikkansa tuon päältä,koska molemmissa on aika sama sävy ja leveyskin passaa kivasti silmään.
Tämä tuoreempi kaksi metrinen on samaa ikää kuin ne yleisimmät neliön malliset misukka kyltit.En ole varma onko reunukset olleet valkoiset , vai onko ne vaan maalaantuneet talon maalauksen yhteydessä...Tämä saa toistaiseksi mennä varaston nurkkaan vanhenemaan,tai 
ainakin odottamaan sopivaa paikkaa.
Siunaantuhan sieltä vielä yksi "henkilövaununrenkaiden" painetaulukkokin.Listalla on -68 ja -69 vuoden autot , myös yleisempiä amerikkalaisia! Tälläisen olen tainnut nähdä jossain euroopan kuvissa emalisena , mutta tämä on perinteiseen tyyliin painettu pellille.
Kerta päästiin lyömään samaa aihetta tiskiin , niin laitetaampas vielä yksi esine koskien tätä sympaattista ukkoa. Sepäs on sitten pakeliitista valmistettu iso -30-40 lukuinen tuhkakuppi! Alkuperäiset tuntuu olevan haluttua tavaraa maailmallakin ja näiden hinnat tuntuvat aina pompsahtavan ebayssä.Kyseinen virheetön yksilö löytyi englannista kohtuu hintaan ja tuli noin viikossa uuteen kotiin. Sille on tulossa tuolta vesien takaa vielä pari kaveria , ja lupaankin esitellä vanhoja tuhkakuppeja joku kerta enemmän.
Paljastetaampa vielä pieni vihjaileva kuva siitä millainen suklaanpalanen on kalenterin viimeisessä luukussa!





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti