lauantai 23. marraskuuta 2013

Trustivapaa Bensiini (TB)

Bensamanta

Nyt on sitten aikakauden mukainen mittari kaveriksi noille -30 luvun Fordeille.Tuossa reilu kuukausi sitten oltiin sunnuntai ajelulla ja käytiin katsomassa kyseistä aparaattia vanhassa rautakaupassa.Tiedusteluiden jälkeen saatu hinta ei oikein miellyttänyt , joten pumppu jäikin mietintä asteelle.Muutamien soitteluiden ja tarjouksen jätön jälkeen hinta saatiinkin molempien osapuolten mieleen.Tunnearvoa tässä lisää se , että pumppu on tullut sinne uutena ja palvellut siellä -30-40 luvun taitteesta asti.

Jos tämä jossain vaiheessa menee entisöintiin , niin sitä projektia helpottaakin se , että tässä on kaikki alkuperäiset osat tallessa.Toinen mitta-astioiden laseista on mennyt rikki , mutta varalasit tulivat onneksi mukaan.
Masut teksteillä oleva tynnyri oli pakko tinkiä samaan kauppaan.Tekstin päällä näkyy himmeästi maalattu Shellin simpukka ja jotain tekstejäkin.Samassa kuvassa varalasit pumppuun.
Rautakaupan ullakolta löytynyt wanha Shellin pytty päätyi pesun kautta baarin seinälle koristeeksi.Paikan sijaintia en paljasta , koska sinne jäikin vielä yksi vanha bensamittari jonka tahdon ostaa...




2 kommenttia:

  1. Wautsi! Itse sain tuossa loppukesästä hankittua Esson vastaavan pumpun, mutta minulta puuttuu tuo -onko sitten betoninen- alaosa kokonaan. Minun mittari on siirretty joskus 60-70 luvulla ison maatilasäiliön päälle pumpuksi ja alusta on jäänyt jonnekin. Minulle saa sellaisesta vinkkailla jos eteen tulee pumppua vailla oleva alusta. Komia (niinkuin meilläpäin sanotaan) kokoelma sinulla näyttää olevan! saari79@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on säiliö johon polttoaine tulee,ei betoni jalka :) Yksi on tiedossa , mutta sen tiedon pidän toistaiseksi itselläni.

      Poista