lauantai 16. marraskuuta 2013

Löytöjen Lauantai

Rekord

Tänään oli kyllä mahtava päivä kyltti kokoelman edistämisen kannalta.Tähän mennessä kun on tottunut näkemään sitä yleisempää sinistä vaakunan mallista Micheliiniä , niin nyt löytyi isompi ja harvinaisempi valkoinen.Jotenkin heittäisin ilmoille arvion , että tämä olisi jotain -40 -50 lukujen taitetta tai -50 luvun puolta väliä? Paha on sanoa , sillä tässä mallissa ei ole mitään tekijän painatusta. 
Vaikka tuo Rekord onkin pieni ja vaatimattoman näkönen pellin läimäre , niin itse arvostan sitä eniten tuosta kasasta! Olen nyt kahden kaverin rekordia kuolaillut ja vihdoin kävi pulla itsellenikin.Näissä kahdessa edellä mainitussa lukee Rekord bensiiniä , mutta tässä ei? No toinen ihmetyksen aihe oli se , että se ei ole kupera reunoilta asti? 

Tuossa aikani mietiskeltyäni oivalsin mistä tämä oikeasti voisi olla.Ei hittolainen , se on todennäköisesti bensa mantan päältä! Löysin tuosta huolttis kirjasta kuvan -28 vuodelta ja siinä on mantassa aivan samanlainen , jossa ei ole bensiiniä tekstiä!
Aijemminhan laitoin kuvan siitä neliskanttisesta Dapolin kyltistä joka on vastaava Standardin tuote kuin Rekord , mutta vaan muistaakseni ollut saksassa. Ruotsissa tämä on taas ollut Pratts bensin. Nyt kun on taas kyseessä vanha suomi kyltti , niin se lämmittää mieltä erityisen paljon!

Kuulin tuossa tänään aivan ääneen sanottuna "sä olet kyllä aivan hullu kun haaskaat kaikki rahasi noihin vanhoihin pellin paloihin". No niin , en kyllä koskaan ole kieltänytkään sitä? Sillä hullun on hyvä olla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti