keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Yrittänyttä ei lasketa

Yhtenä iltana selaillessani Bensin Nostalgi sivustoa, päätin laittaa sinne kuvan Ford kylteistäni. Juuri service kyltin löytäneenä päätin jakaa kuvan kaiken kansan nähtäväksi. Ei mennyt kovinkaan kauan, kun sain Belgiasta yhteydenoton jossa kyseltiin onko kyltit kaupan? Vastasin tietenkin, että ei ole! Meni päivä ja aloin miettimään asiaa, en myydäkseni vaan kysyäkseni olisiko hänellä kylttejä kaupan. Vastauksena sain kuvan parista Fordin kyltistä. Tovin mutusteltuani pyysin selvittämään mitä niiden rahti olisi suomeen. Kylttien yhteis paino meni juuri yli kymmenen kilon ja rahdiksi jäi karvan alle 80 euroa. Minusta se oli kohtuullinen, koska kylteillä on kokoa ja toisekseen itse kyltit oli järki hintaiset. Kuusi päivää maksusta ja paketti oli ovella odottamassa innokasta avaajaa.
Huolella pakatusta paketista paljastui kaksi kylttiä, sellaiset kuin pitikin! Vasemman puoleista kylttiä on suomessa tullut vastaan ennenkin, mutta tuota tummempaa ei. Molemmat on kaksipuoleiset, toinen hyvä ja toinen hieman patinoituneempi. 


Sorvin yläpuolelta löytyi oivallinen paikka kylteille. Siellä ne ovat symmetrisesti Goodyearin molemmin puolin eikä toisen kyltin virheetkään pistä pahemmin silmään.


Mitä nyt sitten tulee vielä Belgian mieheen, niin kysyin saanko esitellä hänen kylttinsä blogissani. Hän on kerännyt kylttejä toistakymmentä vuotta ja Fordin kylttien keräilyn aloittanut vuonna 2007. Ford kylttien kokoelma on aika hämmentävä, eikä nuo muutkaan hullumpia ole. Kylttien joukossa silmään pisti erityisesti yksi suomikyltti, siitä hän ei muistanut sen enempää mistä päin maailmaa oli löytänyt. Erikoista tässä oli se, että hän ei harrasta laisinkaan autoja eikä hänellä ole Fordin Fordia...





Tällaisia kokoelmia on ilo nähdä ja todeta, että aina jollain muulla on enemmän...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti