sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kylttejä netin syövereistä

Aika ajoin tulee selailtua kaikkia mahdollisia myyntipalstoja siinä toivossa, että löytäisi myynnissä olevia kylttejä. Nyt kuitenkaan en ole hetkeen selaillut Torin sivuja, koska on ollut tunne ettei siellä ole mitään fiksua tarjolla. Eksyin silti sattumalta yksi ilta "Antiikki ja Taide" osastolle. Tovin selailtua huomasin akkukyltin. Jatkoin selaamista ja huomasin seuraavan, kunnes huomasin kolmannen. Siinä vaiheessa ajattelin jo, että nyt pitää soittaa. Katsoin, että hinnat ovat aika hatusta vedetyt, mutta soitetaan kuitenkin.
Myyjän kanssa hetken juteltuamme paljastuikin ettei kyseessä ole keräilijä, vaan kyltit ovat edelleen seinällä! Hän oli ostanut Helsingin keskustasta kiinteistön, jossa on ollut korjaamo ja huoltamo toimintaa jo vuodesta -27 alkaen. Kyltit olivat siis säilyneet omilla paikoillaan uudesta asti. Mikä tässä on hauskinta, niin kukaan ei ole huomannut kylttejä torilta vaikka ne olivat siellä useamman päivän. Syynä siihen oli tuo outo osasto ja "mainostaulu" tms nimike millä ne löytyivät. Ja yksi tietysti se, että kyltit ovat säilyneet ylipäätänsä siellä kiinteistön seinällä. Onhan se kiva välillä päästä nokkimaan Hesalaistenkin reviiriltä tälläistä herkkua.
Tämä -30 luvun taitteen Goodyear kyltti minulta löytyikin ennestään, mutta nyt sain paremman tilalle. Näitäkään en ole nähnyt kuin nämä kaksi jotka ovat itsellä. Toisen ylimääräisen voin vaihtaa johonkin mielenkiintoiseen kylttiin. Laitoinkin siitä kuvan tuonne myytävien sivulle.
Tuossa kesällä katselinkin Ebaytä sillä silmällä, että löytäisinkö Castrol kyltin. Castrolin purkkeja ei ole kertynyt kuin varmaan tusinan verran ja ajattelin, että niiden kaverina voisi olla kylttikin. Onneksi en kiirehtinyt, sillä tässä oli lääke siihenkin vaivaan. En vielä selventänyt kuinka vanha tuo logo mahtaa olla? Samaa logoa on paljon uustuotantona netissä ja siinä ehkä yksi syy miksen vielä huutanut moista. Tämä ei tosin ole emalia, mutta vanha se on kuitenkin.

Peltikylteistä sanoin jossain vaiheessa, että niihin en sotkeennu. No, tässä sitä kuitenkin ollaan. Näille kahdelle akkukyltille olisi olleet jo halukkaat, mutta eihän tälläistä neljän kyltin kasaa voi pilkkoa, koska ne ovat olleet samassa paikassa aina. Salama on siis peltiä ja GWS:n tekemä. Sönnak kyltti on tehty siirtokuvilla ja se on kovalevyä. Molemmat todella värikkäät ja komeat, vaikka itse sanonkin.

Yksi kasan herkuista olikin yllätys, -30 lukuinen Castrol purkki. Näin virheettömiä -30 luvun purkkeja ei hirveesti suomessa liikuskele, saatika sitten vielä avaamattomina! Tässä taas jotain väriä, että jaksaa tätä hämärää ja märkää syksyä eteenpäin.




 

1 kommentti:

  1. Komean näköisiä kylttejä. Ennen onkin käytetty paljon erilaisia värejä. Tuntuu, että nykyään usein tahdotaan kovin pelkistettyä ilmettä. Meidänkin täytyisi kiinteistön kilvet tilata. https://mainostaloteippari.pro/tuoteosastot/kyltit-kilvet-opasteet-ja-kaiverrukset/

    VastaaPoista