keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Vihjeiden tarkastelua

Shvetsov Tähtimoottori

Aijemmin vihjailinkin , että tiedossa on juttua löytämästäni tähtimoottorista.CMS näyttelyssä tarjottiin Sunin testeriä ja heti en ollut kovin kiinnostunut , koska kyseessä oli isokokoinen testeri.Otin kuitenkin isännän tiedot paperille ylös ja jatkoin jutustelua.Hetken juteltuamme isäntä kehaisi , että on minulla tähtimoottorikin.En sillä hetkellä innostunut asiasta , mutta hetken mietittyäni ajattelin , että onhan se tarkastettava heti , kun aikaa on.Näyttely viikonlopusta , kun oli selvitty niin soitin ja lähdin tarkastamaan tilanteen.Ensin katseltiin Sunin testeriä ja sitten kysyin , että mikäs se mainitsemasi tähtimoottori oli?
Tälläinen näky paljastui , kun vedettiin navetan sivusta ovia auki! Alkuun ei ollut tietoa , että oliko moottori jokin vetonaula , vai onko se oikeasti kaupan? Siinä sitten jonkin aikaa moottoria kierrellen myötä- ja vastapäivään kysyinkin , että onko se myynnissä? "Tottakait , mitä tarjoat?"  No mitäpä tuosta osaa tarjota , kun ei tiedä yhtään mitään moisista kapistuksista? Tälläisen romu hamsterin mielenkiintohan heräsi välittömästi , koska eipä tuo aivan yleisintä markkinoilla olevaa tavaraa ole...Yön yli joutui miettimään ja seuraavana päivänä sain sovittua molempia miellyttävät kaupat moottorista ja Sunin testeristä.

Seuraavaksi koittikin moottorin haku reissu.Ideana oli , että moottorin otan Ramin lavalle ja testerin kärryyn.Kärry ei olisi nimittäin leveydestä mahtunut sinne varastoon , mutta pikapissa ongelmana oli taas korkeus.Saatiin kuin saatiinkin taljan kanssa moottori sen verta korkealle , että pikappi meni nippa nappa sen alle.
Kuorma sitoen ja sitten Sunin kimppuun.Kantaahan sitä ei kaksin jaksanut , joten vaneerilevyistä tehtiin "tie" mitä pitkin taluteltiin se kärrylle.Sen suhteen ei mitään ongelmia ilmennyt...Testeristä sen verran , että se on ilmeisesti -60 luvun alkupuolelta.Suuren kokonsa ansiosta se menikin tuttavalleni , ja sai sieltä hyvä kodin!

Lyhyestä kotimatkasta selvittiin yhtä hienosti , kun aina ennenkin.Eipä noita ongelmia ole tullut ennenkään , kunhan on muistanut vaan kiinnittää kuorman kunnolla.Siihen kun viitsii pikkasen panostaa , niin on turvallisempi laskea ja virkavallan mielikin pysyy hyvänä , jos sattuvat pysäyttämään...


Tässä se olisi , venäläinen Shvetsov. Tilavuutta liki 28 litraa , yhdeksän sylinteriä ja jonkun tietolähteen mukaan tuhannen hevosvoimaa.Mahtavan näköinen möykky! Kyllähän tälläinen pitää jokaisella ukolla olla nurkissa ;) Nyt sitten vaan keksimään , että pistetäänkö se joskus käymään , annetaanko olla koristeena vai laitetaanko maailmalle? Tärkein kuitenkin taas tehty , eli romut haalittu omiin nurkkiin , ja taas voi nukkua yönsä hyvin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti