maanantai 30. kesäkuuta 2014

Shellin Globet

Joulu keskellä kesää

Eksyin aivan "sattumalta" ebayn ihmeelliseen maailmaan , taas kerran...Tuossa ennen juhannusta tuli taas väijyttyä kaikkea bensin ryöpettä ebaystä ja nyt osuikin jotain mielenkiintoista silmään=Shellin Globet. Onhan näitä siellä aina tarjolla , mutta nämä kaksi olivat "buy it now" / "make offer" ja vielä englannissa , joten veroja ym ei tarvitse mietiskellä.Siittä sitten tiedustelemaan myyjältä mitä rahdit maksaa ja lähettääkö ylipäätänsä suomeen , koska oli ilmoituksessaan ilmoittanut , että myy vain englantiin. Sieltähän tuli nopea vastaus , että myy suomeen ja tarkastaa rahdin seuraavana arkena.Rahdin hintaa sitten vain odottelemaan...
Vastaus siihenkin tuli pikaisesti ja ei muuta kuin tarjousta tekemään.Tarjous meni läpi ja sitten ei auttanutkaan kuin odotella.
Myyjä oli pakannut globet todella asiallisesti puulaatikoihin , mutta silti hieman jännitti avata niitä , että onko ne varmasti ehjät! Sellaisethan ne oli mitä ilmoituksesta oli saanut ymmärtää , eli vanhat patinoituneet eikä missään nimessä virheettömät.

Aitoja tässä ehdottomasti etsittiinkin , itsehän en näissä keräilyhommissa oikein ymmärrä tuota uustuotannon ostamista.Se on jokaisen saatavilla ja helposti.Näiden aitojen ja hankalasti saatavien kanssa on aina se oma jännityksensä , että mistä mitäkin löytää ja jos löytää , niin pääseekö edes kauppoihin.Onhan sekin kyllä tosi , että tuolta ulkomailta saa lähes kaikkea vanhaa ostettua pelkällä entterin painalluksella , mutta harvemmin nuo ulkomaan hinnat on suomen harrastajan lompakolle sopivia.

Tässä nyt sitten kuvia , kun globet ovat Averyiden päällä pönöttämässä.



Mahtavaa , että sai nyt sitten tälläisetkin helmet kokoelmiinsa.En oikein tiedä mihin ja miten säilyttää näitä turvallisesti , kun kyseessä on kuitenkin vanhaa ja haurasta lasia.Saattaapa olla , että teen puusta jonkin jalan minkä päälle sen voi turvallisesti asettaa.Ei olisi välttämättä mukavin yllätys , kun talliin tullessa se olisikin lattialla satoina sirpaleina...

Seuraavaksi voikin olla luvassa jotain öljypurkki päivityksiä , se kun tuntuu olevan nyt seuraava innostuksen aihe.Emalikylttien keräilyssä on nyt ylitetty sadan kyltin raja ja uuden vuoden lupauksesta pidetään kiinni ;)




 

1 kommentti: