torstai 29. elokuuta 2013

Meccano No 7

Kesän mielenkiintoisin löyty , wanha Meccano sarja! Kaverini löysi tämän itä rajan tuntumassa olleelta romutorilta. Se oli samoin tein saatava omiin käsiin , kun näin sen. Sarjan iäksi arvioin -40 -50 luvun , mutta väärässä olin. Laitoin sarjan kuvia eräälle englantilaiselle keräilijälle , ja hän kertoi sen olevan -27-33 vuodelta. Numero 7 on isoin sarja mitä on tuohon aikaan saanut.
Mihinkähän kartanoon lienee tälläinen sarja tullut siihen aikaan? Sarjassa on jos jonkinmoista palikkaa ja näistä kasailee vaikka mitä. Mecanot on ollut joka pojan jouluisilla toivelistoilla , mutta varmasti tämän kokoista sarjaa ei toista suomessa ole?
Dunlopin kumipyöriä on kahden kokoisia.Auton lisäksi tästä on voinut koota vaikka nosturin , ja tuo kuvassa oleva laakeri on tarkoitettu nosturin kääntökehälle.
Työnjälki ja -laatu on aika hienoa ikäisekseen ja siihen nähden , että kyseessä on lasten leikkikalusarja.Sähkömoottori on kuulalaakeroitu ja siinä on myöskin vaihdettavat hiilet.
Nämä viisi pientä pahvilaatikkoa pitävät sisällään kaiken pikkunippelin. Painoa tällä massiivisella sarjalla on 27 kiloa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti