torstai 22. elokuuta 2013

Aspirin Lämpömittari

Helsingissä poiketessani toin kaverilleni emalisen Aspirin lämpömittarin.Se löytyi Kaireniuksen Miken Weird Antiquesista. Yksilönä hieno,emalia ei ole lohjennut mistään kohtaan. Aikaisemmin näin sen vain kuvissa ja en ollut siitä mitenkään kiinnostunut , mutta saadessani sen käsiini aloinkin jo miettimään että miksi en ostanut sitä itse!
Kävipä niin kauhea tuuri , että seuraavana päivänä käydessäni lahden suurkirppiksellä törmäsin aivan samanlaiseen! Hinta tosin oli 350 euroa ja se lannisti samoin tein.Kiertelin kirppiksen ja päätin että jätän tiskille tarjouksen yhteystietoineen. Mittarin omistaja soittikin parin päivän päästä ja kysyi "onko tämä kahdensadan euron tarjous jokin vedätys?". Vastasin että ei ole , mutta jos se ei miellytä niin pidä kuitenkin yhteystietoni tallessa. Kuukauden kuluttua puhelin soi uudelleen ja mittari päätyikin minulle.
Omalta arviolta mittari on valmistettu jossain -50 ja -60 lukujen taitteessa? Voin kyllä hyvinkin olla väärässä.
Joskus mittaria irroittaessa siitä on lohjennut hieman emalia alareunasta.Muutenhan se on todella siisti,joten pieni emalin puute ei haittaa. Ja jos nyt iski polte omaan Aspirin mittariin , niin voin vihjaista mistä löytyy. Pyörähdin nimittäin viikko sitten Turussa käydessäni antiikkiliike Wanhassa Eliaksessa. Siellä oli tälläinen , mutta hinta taas sen 350e...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti