keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Korjaamoita kierrellen

Teimme kaverini kanssa jonkin aikaa sitten pienen täydennys käynnin yhdelle vanhalle korjaamolle. Ensimmäisellä kerralla kaverini sai sieltä pari emalikylttiä, toisella kertaa mukana ollessani saimme sieltä täyden Dodge kuorman ja viimeiselläkin kertaa jotain. Mukaan tarttui amerikkalaisvalmisteinen Allen testeri, AC:n plug doctor ja joitakin purkkeja. Testeristä oli mittarit pimentyneet jo aikaa sitten, mutta siihen oli tehty jalka latureiden pyörittämistä varten. Se oli muotoilultaan sen verran maukas, että se oli kuitenkin otettava mukaan. 

Tulppien kunnostuslaitteet joihin olen aijemmin törmännyt, ovat olleet Championin tekemiä. Tällä kerralla vastaan tulikin AC:n valmistama "Plug Doctor". Toiminnaltaan tämän on aivan vastaava kuin Championikin. Ensin hiekkapuhalletaan tulppa ja sitten sen kipinä testataan paineenalaisena. Kaapin etuseinästä aukeaa pieni luukku jonka takana on erilaisia adaptereita tulppia varten. Tämä komistus meni kaverini talliin, joten minulle voisi kelvata samanlainen.


Tässä sitten onkin Championin pömpeli, mutta vain yhdelle tulpalle. Muodoiltaan hieman pyöreämpi ja etuseinässä onkin tarralla tuo Championin logo. Tarrasta siis voisi päätellä sen olevan uudempi kuin joskus aijemmin esittelemäni jossa oli siirtokuva. Kunnoltaan tämä ei ole kovin hyvä.

Seuraavasta paikasta tulikin sitten sähköpuolen roippeita. Muutama Sunin testeri ja samassa kuvassa vielä tuo Sunin akkulaturi. Akkulaturia ei ehkä olisi pitänyt kokeilla ennen puhdistusta. Sieltä nimittäin tuli pieni sauhu ja poksahdus ulos. En tiedä saako sitä enää kuntoon, koska en kerennyt ottamaan savuja talteen? Jos vaikka jonkun lukijan tallista löytyisi tuollainen laturin, niin ehjäkin kiinnostaisi.



Melkeinpä jokaisessa jutussa on ollut jokin ylitse muiden ja tällä kertaa se on vanha ulosvetäjä. No mitäkö ihmeellistä tässä ruosteisessa möykyssä on? No ehkä se, että se sattui sopimaan suoraan Fordin -30-40 luvun banjoperän pyörännapaan. Pyörännapa kun sattuu olemaan kartiolla vetoakselissa, niin se on aina enempi tai vähempi jumissa. Työkalun ikää on vaikea hahmottaa, mutta järeän ja kestävän näköistä tekoa se on ainakin!



1 kommentti:

  1. Mukavaa luettavaa. :) Ennen tuli kerättyä varsin paljon kaikenlaista.. Ja mitä isompi talo ja pihat, sitä enempi sinne mahtuu aarteita ihmeteltäväksi.

    VastaaPoista