torstai 18. syyskuuta 2014

Rengasratsia

Syyssateet ja rengasratsiat

Monta kertaa uhoilin , että turinoisin rengas tuhkakupeista ja tässä niitä olisi.Näitä en ole keräillyt mitenkään hampaat irvessä , mutta ostellut jos on osunut sopivasti kohdalleen.Osa löytynyt romutoreilta,osa kirppiksiltä ja osa kavereiden ostamina.Merkkejä ja malleja on todella paljon , sekä eri teksteillä olevia.Yhtälailla näihinkin voi koukkuun jäädä , vai?
Nokiallakin on omansa.Näitä isompia hakkapeliittoja olen nähnyt sinisenä,vihreänä,punaisena ja mustana.Pientä olen nähnyt vain kahden värisenä.Kumi näissä Nokialaisissa on sellaista , että värisävyt ja kunto heittelee aika paljon.Varmaankin riippuen siitä onko tuhkis ollut auringossa? Kerran pyörittelin romutorilla nastoitettua sinistä rengasta , nuukuuksissani en raaskinut 50 euroa maksaa ja toiseen en ole törmännyt!
 Pienet on yleensä aika huonossa hapessa niin kumiltaan kuin lasiltaan.Lasissa olevat sakarat on niin ohuet juurestaan , että yleensä toinen on aina murtunut pois.Näitä on sileällä lasilla,Nokian tekstillä ja sitten lasissa olevalla mainoksella.Tuo keskimmäinen pikku rengas on ainut missä olen nähnyt mainoksen kumissa , ja se on vielä virheetön muutoinkin.
Tässä pari eri ikäistä Firestonea ja keskellä Good year.Keskimmäiseen on joku kekseliän kyläseppä tehnyt uuden kupin juottamalla akselin pätkiä toisiinsa.Se on kova kuin kivi ja tuosta -30 luvulla käytössä olleesta kuviosta voisi päätellä sen iän -30-40 luvulle.
Muutamia kertoja on törmännyt näihin jossa lasin tilalla on rosteri kuppi , joka on varmaankin vaihdettu särkyneen lasisen tilalle.Tässä kuitenkin poikkeus jossa vielä painettu mainos teksti rosterissa , Vredestein Rupax.Ylä vasemmalla on hauska Gislaved jossa on tuo vanha sota Jeepin renkaan kuvio.Oikealla ylhäällä vanha kivi kovaksi kuivunut Seiberling.
India tyresin tuote on aika jytkyä kamaa , umpikumia ja pakeliittisella kupilla.Kahdenlaista Semperiä , erilaisilla kuvioilla ja laseilla , sekä toisessa kumikorjaamon mainos kumissa.
Tässä kasassa on lähinnä perus kamaa , mutta tuo Kelhu pinta on hauska.Se on painettu tuollaisella ihme nappula kuviolla ja mainostaa ilmeisesti Kelhu pinnan pinnoitettua rengasta.
Nämä nyt ei muutoin liity rengas tuhkis aiheeseen , muuta kuin Michelinin myötä.Ukkelit on ikä järjestyksessä.Vasemmalla -50-60 luvun versio,keskellä krakeloitunut -40 luvun malli ja oikealla -30 lukuinen pakeliitti tuhkis.Samaan kuvaan päätyi sitten Shellin ja Fordin mainos tuhkikset , jotka ovat painettu tälle perinteiselle lasille.Tuolla samalla muotilla painetuissa tuhkiksissa on ollut esimerkiksi eri huoltoasemien kuvituksia , ja tietty yrityksiä ym...
Päivitysten väli on valitettavasti harventunut kiireiden takia.Pistän mietintään jos seuraavaksi rustailisin yhdestä nelipyöräisestä löydöstä , jonka kontissa nämä tuhkikset kuvasin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti