maanantai 28. huhtikuuta 2014

Rekord Bensiiniä

Rekordia

Tuossa parisen viikkoa sitten sain kaverilta vihjeen , että tampereen nurkilla olisi jossain kellarin väliovessa Rekord kyltti.Homma tuli ajankohtaiseksi , kun satuin olemaan viikonlopun siellä suunnalla.Perjantai iltana käytiin katsomassa kylttiä , mutta ei tavoitettu vielä omistajaa.Kyltti oli todella naarmuinen , joten heti ensimmäisenä tuli mieleen , että olisiko se ollut liukurina? Lauantai iltana sitten tavoitin kyltin omistajan ja aloin vääntämään kauppaa siitä.Ensimmäisenä esitinkin kysymyksen , että onko sillä laskettu mäkeä? Hetken mietittyään isäntä alkoi nauramaan ja sanoi , että se voi olla hyvinkin mahdollista koska se on löytyny talon läheltä joka on korkean mäen päällä.Kyltti oli tullut jostain puuliiterin rakenteista vastaan , kun vanha liiteri pistettiin purkaen.Sieltä se oli sitten joskus kulkeutunut kalkkuun vanhan talon kellariin.Hetken aikaa jutusteltuamme isäntä totesi , että tehdään kaupat kerta se menee hyvään kotiin.
Samassa kuvassa on kirppikseltä löydetty quartin kokoinen X-100 purkki,Teboilin kokardi ja 10 kilon Esso öljypurkki.Essossa on hauskasti koko ilmoitettu kiloissa , eikä litroissa.
Kyltti parani hieman pesulla ja autosol hiomatahnalla.Tässä näkyy hyvin koko ero tuohon "globena" olleeseen kylttiin verraten.Halkaisija on noin 55 centtiä.

Pistetään nyt sitten kaikki Rekord kyltit samaan kuvaan , kun ne oli jo valmiiksi irrallaan tulevaa näyttelyä varten.

Tässä vielä aivan iskemätön koppalakin kokardi -20 luvulta.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti