sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Vakuutusyhtiö Kilvet Osa 3

Nyt onkin ollut taas reilu viikko hiljaista , koska on joutunut perehtymään muihinkin harrastuksiin ym kiireisiin.Osa kylteistä onkin löytynyt jo aijemmin , mutta nyt sain taas sopivan nivaskan minkä esitellä yhdellä kertaa.Tässä erässä onkin hieman värikkyyttä tuohon perinteiseen kaksiväri linjaan joita vakuutuskylteissä yleisimmin näkee.Pistelläämpä taas kuvia kehiin , kun tämä runoilu ja äidinkieli ei ole ikinä ollut vahvinta alaani...
Tässä kaksi todella maukasta kilpeä! Ylemmän sain käsiini pohjanmaan suunnilta ja sen kuvittelen olevan jotain -30 lukua.Alempi on varmasti tehty vielä aikaisemmin , ehkä kymmen luvun lopulla tai sitten -20 luvulla.Sen verran löysin tietoa , että Turva on muuttunut osakeyhtiöksi 1914 vuonna , joten sitä vanhempi se ei ainakaan voi olla.Nämä kummatkaan eivät lieni aivan yleisimpiä kilpiä mitä liikenteessä on?
 Pohjan esittelinkin jo toisessa yhteydessä aijemmin , mutta laitetaan se kuitenkin vielä tämän vakuutus päivityksen yhteyteen.Tässä pestynä ja putsattuna.
Yksi versio Suomi yhtiön kylteistä , varmaankin isoimpia yhtiö kylttejä mitä on.Kiitokset Mister A:lle , kun kävit poimimassa tämän minulle.
Todella kupera Kaleva kyltti joka on kuvitettu aika samaan tyyliin kuin Salama kylttikin.Eilen näin tästä ruotsinkielisen version.
Nämä kyltit tulivat suoraan alkuperäisen omistajan sukulaiselta.Vesilahden Krääkkiön kylästä oleva autoilija on aikanaan sivutoimena myynyt Auran vakuutuksia.Alempi on aika pelkistetty ja tympeä , mutta menee täysin tuolla muiden joukossa.Kelta musta Aura onkin todella hauska , koska tuo mutterin malli poikkeaa kivasti muista kantikkaista kylteistä.Jospa sitä näillä taas mentäisiin hieman kevättä kohden ja samalla mietiskeltäisiin mitä seuraavalla kerralla kirjoitellaan?



 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti