torstai 17. lokakuuta 2013

O/y Vacuum Oil Co. A/b

Gargoyle Mobiloil

No nyt sen sain , suomenkielisen gargoyle kyltin!  Kerroinkin aijemmin tuosta gargoili hahmosta ja toisesta gargoyle kyltistäni joka on tuotu budapestistä. Sain käsiini suomalaisen kyltin joka on enempi minun mieleeni , kuin tuo ulkolainen.Tämä kyltti on lähtöisin -20 luvun taitteessa perustetusta kyläkaupasta tuolta keskisestä suomesta.
 Suomalainen on kooltaan hieman pienempi kuin ulkomaan kaverinsa , ja vielä paremmin säilynytkin vaikka molemmat on -20-30 lukua.Suomalainen on myöskin paksumpaa emalia ja päällekkäiset emaloinnit enempi kohollaan.En tiedä onko toinen vanhempi vai onko näissä ollut erilaisia pinnoitus menetelmiä eri tehtaiden välillä.Budapestin kyltin gargoililla on hampaatkin suussa , ja on siinä jotain pieniä eroavaisuuksia muutenkin. Onneksi ne on kuitenkin hieman erilaiset , niin tuosta toisesta ei tarvitse luopua ;) Molemmathan on siis kaksipuoleisia ja kantatusta reunastaan kiinnitettäviä.
 Tässä alla on saman aikakauden öljypurkki , sekin suomalainen.Kahva on vuosien varrella kadonnut ja hieman maalikin haalistunut.

Tälläinen puulaatikko tuli tuossa parisen viikkoa sitten.Käytiin kaverin kanssa penkomassa yhden -30 luvulla syntyneen pitkän linjan romumiehen nurkkia , niin tämä löytyi sieltä.Tälläisessä on tullut kaksi neliskanttista isoa 5 gallonan kanisteria. Tekstit on hienosti painettu puuhun ja maalattu. Seuraavaksihan joudun etsimään tälläisen suomalaisilla painatuksilla! Eikä minulla ole kyllä 5 gallonan vanhoja kannujakaan kuin Shellin logoilla...
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti