torstai 12. syyskuuta 2013

Vakuutusyhtiö Kilvet

Suoja nuoren , Vara vanhan

Vakuutusyhtiö kilvet. Päätimpä , että nyt alan keräilemään vakuutusyhtiöiden emalikylttejä.Haastetta näissä riittää hetkeksi , sillä -20-50 luvuilla on vakuutusyhtiötä ollut todella paljon.Yksi mikä tuo sarkaa lisään on se , että samalla yhtiöllä on saattanut olla kylttejä eri värisellä pohjalla taikka eri aiheilla=Palovakuutus,henkivakuutus ja esim. auto. Näitä liikkuu suhteellisen paljon , koska vakuutusten edustajia on ollut varmaan joka kylällä.Vakuutuksia on voinut myydä esim. valtionvirkamies vapaa-ajallaan , joten hän on saanut kyltin talonsa seinään.
Sampo lienee tämän nivaskan vanhin , sillä sitä olen nähnyt ainakin -29 vuonna otetussa valokuvassa.
Aura taasen lienee näistä kylteistä tympein.Molemmat suomi kyltit on todella minun mieleen.Tuo "asioimisto" on siinä sanamuodossa , että se viittaisi johonokin -30 -40 lukuun. Aura kyltissä lukee pienellä Emali o/y Helsinki , lieneekö samaa aikakautta kuin "suomet" ?
Näihin tuo lisä näköä tuo mahtava kuperuus.Kansa kylttiä löytyy myös henkivakuutuksena ja Salamaa tiedän olevan hieman eri sävyisillä teksteillä.Kansa kyltti oli saanut kylkeensä mustaa maalia ,kun joku oli maalannut seinää sen vierestä.Ylimääräiset maalit lähti hienosti pois , kun tein varovaisen kiillotuksen autosolin kanssa.

 

Lisäilempä näitä ajan saatossa lisää....







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti