keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Pääsiäinen

Pääsiäinen

Kaikenlaisten kiireiden ja miellyttävempien tekemisten myötä on meinannut unohtua koko blogi. Monesti se on mielessä ollut, mutta aina se on silti jäänyt. Nyt iski kammottava flunssa ja päivän makoilun jälkeen on pakko nousta edes istumaan ja tässä tuli samalla tilaisuus pieneen juttuun. Talvella löysin torilta -30 lukuisen Fordin varaosakirjan. Tein kaupat sähköpostilla ja jäin odottamaan pakettiani. Normaalisti aina utelen myyjältä mitä muuta vanhaa löytyy nurkista, mutta tällä kertaa se kuitenkin jäi. Olin kirjaan ja sen kuntoon todella tyytyväinen, joten laitoin meiliä ja kiitin kaupoista. Tässä kohtaa päätin kuitenkin kysellä, että olisiko mitään muuta vanhaa jäänyt nurkkiin? Mies sanoi isänsä pitäneen Keuruulla autokoulua liki 50 vuotta. Tottahan siinä kohtaa heräsi ajatus, että mahtaisikohan siellä olla vielä jotain havaintovälineitä tallessa? "on siellä sellainen sähköauto ja pahvikylttejä". 

Seuraavaksi aloinkin jo suunnitella keski-Suomen reissua ja innolla odotin mitä siellä mahtaakaan odottaa minua. Ensimmäinen sopiva ajankohta löytyi pääsiäisen maanantailta ja aamulla varhain suuntasin keulan pohjoista kohden. Perillä odottikin kiva yllätys, iso kasa havaintotauluja ja -50 lukuinen Höhmin havaintoauto.




Höhmin auton vuosimalli selviää rekisterinumerosta ja se on 1956 vuodelta. Auto on ollut autokoulun ikkunalla ja sitä on kuulema kyselty vuosien saatossa kymmeniä kertoja. Aivan mahtava laite, virrat vaan päälle ja kaikki osat liikkuvat itsestään kuten autossakin. 



Tauluissa on kaikkea laidasta laitaan. 1950 luvun kuorma-autoja, Austinta, Opelia,Volvoa ja Volkkareita.


Hauskaa tässä löydössä oli se, että miten satuinkaan laittamaan sen viimeisen sähköpostin ja kiittämään ostamaani kirjaa. Kyllä Suomessa vielä vanhaa tavaraa riittää, mutta se vaatii vain oikean ajoituksen osuakseen kohdalleen. Kohta alkaa taas olla rompetoreja harvasen viikonloppu, mutta itsellä on ainakin jo nurkat pahasti pullollaan kaikenlaista. Pitäisi hieman karsia keräilykohteita tai osata vaan muuten luopua jostain?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti