sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Joensuun Esso

Yksi ilta sain viestin kaveriltani, että käyppä Torilla kurkkaamassa hakusanalla Esso. Esso hakusanalla löytyi ilmoitus vannetynnyreistä ja vastasin kaverille, että onhan noita. Seuraavana aamuna toinen kaveri soitti, että ethän ole Toria selannut? Olen, miten niin? No siellä on mantan valurautajalat. Löytyihän ne sitten "Esson" hakusanalla ja tuuri, että oli vielä myymättä. Soitto heti aamu kasilta, maksu tilille ja jalat oli pelastettu.
Nämä valurautajalat olivat olleet vanhalla rouvalla kukkapylväinä talon portilla. Rouvan sukulainen on omistanut aikanaan Joensuun Esson ja jalat ovat sieltä lähtöisin. Jälleen kerran kävi tuuri ettei kukaan muu napannut niitä ennen minua. Toinen loistava tuuri kävi, kun soitin kaverilleni ja tiedustelin kyytiä niille. Kaveri noukki ne kyytiinsä ja toi farmari mersun kontissa Lahteen päin ajellessaan. Suuri kiitos vielä kerran Mikolle!
Mantan kaappeja ja kartiotynnyreitä näkee paljon useammin, mutta näitä jalkoja ei juuri missään. Olisi muuten hienoa, jos jostain löytyisi vanha valokuva Joensuun Essosta ja näistä jaloista pumppuineen!
Korkeutta näillä on reilu vyötärön verran ja painoa ihan tarpeeksi! Hilseilevän vihreän värin alta pilkottaa punainen maali.

Toisella puolen jalkaa on valussa kuvio ja toisella puolen kuvion pohjalla peltiluukku. Luukun irrottaessaa on varmaankin päässyt kytkemään pumppujen putket säiliöön, tai sitten mahdollisesti siellä on ollut Globen johdotukset sulakkeineen? Mitään suurempia miettimättä kävikin jo mielessä, että nakkaisin tähän päälle korkean kaapin joka tuli Gulfin väreihin maalattuna ison tankin päällä. Kyseinen tankki vie tilaa nurkissa ihan tarpeeksi, joten sen voisi pistää romuksi ja vaihtaa jalan tilalle. Kaapista ei raaskisi raapia vanhoja Gulfin tarroja sisältä pois, mutta toisaalta tälläinen Esson edustalla ollut jalka ansaitsisi pysyä Esson väreissä. Tai tietty voihan toisesta tehdä mitä vaan, kun noita kaappeja ja pumppujakin on kertynyt nurkkiin useammat.

Tämän kirjoituksen jatkoksi ajattelin laittaa kuvat parista joutilaasta purkista, jotka ovat jääneet ylimääräisiksi parempien tullessa tilalle. Lasipullojakin on vielä pari joutilasta. Jos kiinnostuit, niin paiskaappa suoraan meiliä ja kysele purkkien hintoja.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti