lauantai 24. tammikuuta 2015

Vuosi 2015



Vuosi 2015 on käynnistynyt vauhdikkaasti. Uutta kampetta on tullut oman kokoelman jatkeeksi, ja nyt on otettu vähän itseään niskasta kiinni ja laiteltu joutavia kiertoon. Päätin tehdä tilaa kiinnostavimmille tavaroille, joten aiheesta sivuavat tai ei niin kiinnostavat saa lähteä. Öljypurkeissa olen koittanut tiukentaa ikärajaa ja vetää viivaa -60 luvun alkuun. Etsiskellessäni ja ostatellessani löysinkin taas muutamia vanhoja Shellin purkkeja.  Kokoelman karttuessa tuntuu, että kriteerit tiukentuvat ja koko ajan alkavat vaan kiinnostamaan vanhemmat purkit. -20-40 luvun öljypurkit alkavat vaan olla kortilla, saatika Suomessa niiden kunto on yleensä valitettavan huonoa. Nyt löytyi muutama poikkeus...
Tämä kyseinen "latuska" mallin Shell öljypurkki löytyi ostoilmoituksen perusteella. Kunto ei ole ihan virheetön, mutta paljon parempaa ei voi enää löytää. Purkki on Masut teksteillä, eli se menee aivan -20 luvun lopulle. Yksi samanlainen oli ennestään ja nyt onkin sen kaveriksi vielä parempi. Ohessa Esson pullo joka löytyi Torin sivuilta. Lienee -30-40 lukua, sillä pohjassa lukee Nobel Standard. Kooltaan yllättävän muhkea!

Toria selatessani huomasin ilmoituksen jossa oli parisenkymmentä purkkia ja vielä lyhyen matkan päässä kotoolta. Epäselviä kuvia katsellessa en huomannut ilmoituksessa muuta kiinnostavaa, kuin tämän Shellin. Ensin epäröin etten edes soittaisi koska hinta oli aika kova muihin purkkeihin nähden. Päätin kuitenkin lähteä katsomaan ne, ja onneksi menin. Shell osottautui kiinnostavaksi, koska en ole ennen moista nähnyt. Erikoista tässä on tuo "Suomalainen Shell osakeyhtiö" teksti. Toinen kiinnostava purkki oli Cities Service Oils. Kyselyiden jälkeen se osottautui -20-30 taitteen kannuksi. Kasasta tuli pari purkkia kokoelmiin ja toistakymmentä kiertoon laitettavaksi...

Sain Englannistakin sähköpostia, jossa tuttu tarjosi taas lasipulloja. Tällä kertaa oli sitten Shellin pulloja tarjolla. Shellejä en ollutkaan aijemmin nähnyt, kuin yhden ainoan joka minulle tuli aijemmin. Muutamien meilien vaihdon jälkeen olikin hinta neuvoteltu ja pullot vaihtaneet omistajaa. Reilu viikon odottelu ja kaksi isoa pahvilaatikkoa oli Postissa. Paketeista paljastui sovitunlaisia litran Shell pulloja, jotka ovat -50 luvulta. X-100 öljylaatu on tainnut tulla -54 vuonna markkinoille. Näistä pari joutaisi jos halukkaita on?



Yksi vuoden ensimmäisistä romutoreistahan on aina Jyväskylässä, siellä piti vierailla tänäkin vuonna. Saldo ei ollut kovin suuri, mutta ihan hyvä silti. Yksi kiinnostavimmista löydöistä oli tämä -37 vuoden Autoilijan Päiväkirja. Kunnoltaan se on todella hyvä ja kansien kuvat on komeat. Tekstiä se pitää sisällään paljon ja Shell tuotteiden esittelyä, mutta ei yhtään kuvia. Ohessa myös pari pientä muovipurkkia.

Tuossa pullojen tullessa yksi kaveri innostuikin useammasta ja teimme hieman vaihtokauppaa. Kaveri sai pulloja ja minun Shell kokoelma vahvistui taas kahden askeleen verran. Kyseessä on Shell Tox hyönteistorjunta sumutin ja -purkki. En vielä kerennyt tutkiskelemaan näille tarkempaa ikää, mutta sinne -30 luvulle ne varmaankin taipuvat. Purkki on todella hyvässä kunnossa yhtä pientä lommoa lukematta. Ei tuo sumutinkaan hirveän huono ole. Toivottavasti niitä ei tarvitse käyttää ainakaan omassa tallissa :) Laitetaan näiden jatkoksi vielä yksi kuva uudesta hyllystä johon hieman asettelin vanhimpia Shellin purnukoitani.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti