tiistai 29. heinäkuuta 2014

Öljypurkkeja

Elektrol Motor Oil

Lupailin vanhoista öljypurkeista jotain jutun tynkää ja sen voisinkin nyt aloitella Elektrolista.Juurikaan mitään historia tietoja ei ole kerrottavaksi , mutta omien purkkien lisäksi laitan muutaman -30 lukuisen mainoksen jonka olen poiminut -34 - -37 vuosien moottori lehdistä.Sinäänsä taas hauskaa sattumaa , nimittäin en ole ennen nähnyt missään romutoreilla Elektrolin öljykannuja , mutta nämä kaikki kolme löytyivät ihan 2-3 sisällä toisistaan.Joihinkin Elektrol kylttien kuviin olen törmännyt ja siinä kaikki , nekin vain kuvia.Tässä kuvassa kaikki löytämäni kolme purkkia.Ensimmäisen kokoa en edes tiedä , mutta toinen on 5 gallonan ja viimeinen on gallonan.
Yhden ja viiden gallonan kannut ovat tätä perus kokoa joita näkee muissakin suomessa olevissa kannuissa.Kuten Shell,Essolube ja Gargoyle. 

Molemmat kannut ovat varmasti olleet hopean väriset , mutta tuo vitosen kanikka on varmaan saanut tuon rusehtavan värinsä lävitse puskevasta ruosteesta.Toinen syrjä on hauska , sinne on prässätty koholleen oleva ympyrä jonka sisällä näkyy öljyn laatu.

Pienestä purkista taasen näkee mitä laatuja mitkäkin kirjain yhdistelmät ovat merkanneet.Kaveri löysi jostain tietoa , että tämä salama logo olisi "uudempaa" mallia ja vastaavasti tuota potkuri logoa olisi käytetty ainakin -28 vuonna.Tiedä näistä sitten?
Paha on arvailla mihin asti tätä öljyä on markkinoilla ollut ja jos myynti on loppunut , niin miksi? Voihan olla , että sen valmistus on lopetettu tai sitten vain pienempi öljymerkki ei ole onnistunut kilpailemaan Shellin,Esson jne. öljyjen kanssa.Nämä purkit kuitenkin lienee -30 luvulta , ihan pelkästä mallista päätellen ja myöskin mainoksista joissa samanlainen "latuska" kannu näkyy.Pistetään tämän puutteellisen jutun päätteeksi vielä kolme lehtimainosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti