lauantai 11. tammikuuta 2014

Vakuutusyhtiö Kilvet osa 2

Oletko vakuuttunut?

Rusnaillaampas taas vakuutus lätkistä hieman.Tässä taas muutamia "uusia" löytöjä ja pari tänään saatua.Tuli siis tänään käytyä Jyväskylän Rompetorilla ja sieltä tarttui muunmuossa tuo Kone ja Silta Oy:n valmistama Pohja kyltti joka on -30 luvulta.Jäihän sieltä toki muutakin rompetta laukun pohjalle:Rodiin hauska keltaisella lasilla oleva lisävalo,vanha suomalainen automiehen lakki,pari rengastuhkakuppia,-30-40 luvun kirjallisuutta jne... Aina jotain pientä.

Kyltti on säilynyt mainiossa kunnossa , koska vanha papparainen oli öljynnyt sen varmuuden vuoksi! Kivana lisänä on tuo takana säilynyt asennusohje , harmi vain että sekin on öljytty.
Kerta päästiin Kone ja Silta lätkiin niin tässä vielä lisää. Hauska -30 lukuinen Tarmo jossa suomenkartta vanhoilla rajoilla.Tähän lätkään on kuulunut lisäkilpi , jossa luetellaan eri vakuutuksia joita on ollut saatavilla Tarmolta.
Huonolla hoidolla ollut Suomen Vakuutus osakeyhtiö.Kunto tosiaankin todella surkea , mutta parempi sekin kun ei laisinkaan...Parempaa odotellessa.
Laitetaan tämä edellisen jutun kuva vielä tähän samaan yhteyteen muitten kylttien kanssa.Huomaa Suomen Vakuutus messinkisenä ja sama edellä emalisena.
Tässä varmaankin tämän kuvasarjan tuoreimpia kylttejä , vaikkakin tuo todella iso kuperuus pistää miettimään tämän ikää tarkemmin? Kunnoltaan todella hyvä ja voisin veikata , että ainut laatuaan?
Keskinäinen Hämeen Vakuutusyhtiö , oikein oman seudun kylttejä! Tämä herkku löytyi tänään Hartolasta.Se on ollut -40 luvulla kirjakaupan seinällä ja joskus nakattu vintille.Rakennusta remontoitaessa se oli löytynyt sieltä.Kyltin löytäjän isä on myynyt vakuutuksia kirjakaupassaan.Joku on hieman koittanut ruuvimeisselillä kääntää sitä seinästä irti ja sen seurauksena emalit on lohkeilleet paikka paikoin.Vaikka ikä onkin tiedossa niin myöskin se todistaa valmistus aikaa , että kyltin takana lukee Wärtsilä eikä enään Kone ja Silta.
Pohjola , komealla kuvalla oleva -30 luvun kyltti lisäkilpineen. Huomaa valmistaja! Lieneekö iso kyltti ollut jossain lipan alla suojassa ja lisäkilvet jossain herkemmässä kohdassa? Laitampa tähän alle vielä vakuutusyhtiöiden mainoksia jotka ovat poimittu -40 luvun lopun Autoilijan Käsikirjasta.











 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti