lauantai 25. tammikuuta 2014

Helmen kalastelua...

...Ja Shellin simpukoita

Viikon mittaan tuli tuossa taas suunniteltua mitä tänään teen tallissa , että saan "taas" auto projektia eteen päin...No arvatkaapa vaan kuinka pikapin perä remontti eteni , ei senttiäkään! Rauhalliseen tahtiin heräilin aamulla kunnes otin puhelin kouraan ja lähdin uteliaisuuttani soittelemaan.Se johtikin siihen , että olin hetken päästä pakettiautossa kaverin kanssa ja keula kohti vanhaa huoltoasemaa. Liki 150 kilometriä ajeltua oltiin -53 vuonna perustetun Shellin pihalla.Fiilis aivan mieletön koska mesta oli siinä kuosissa , että kaikki oli paikoillaan! No , eikun piha varastoa ja sen ylistä koluamaan...
Ensimmäisenä löytyikin nämä valomainoksen simpukat  , jotka olivatkin jo tiedossa.Tälläisiä on turha kuvitella löytävänsä ihan mistä tahansa.Kunto yllättävän hyvä vaikka pieniä lohkeamia onkin havaittavissa.
En vielä kerennyt tarkemmin miettimään mihin tämän sijoitan , meneekö makkarin seinälle vaiko takkahuoneeseen? Talliin en sitä ehkä uskalla laittaa , ettei vaan käy mitään haaveria sen kanssa.
Tuli jo toinen näitä vanhemman mallisia Michelinin emalikylttejäkin , tämä vielä virheetön.Tästä kyltistä ei tiennyt edes paikan omistaja.Siihen kirjaimellisesti törmättiin , kun kaveri löi päänsä siihen! Se roikkui piharakennuksen kattoparruissa ylös alasin.
Samojen parrujen päällä oli puutavaraa varastoituna ja tämä oli niiden päällä.Alkuperäisissä papereissaan oleva simpukka!
Kotona sitten availin paperit varovasti ja sieltähän paljastui vanerille maalattu simpukka.Tämä on varmaankin myymälään tarkoitettu mainos , ja tätä mallia on käytetty vuosina -61-> -71. Hauska löytö , vielä kun varovasti putsailee sen...
Auton kontti kertyikin täyteen kaiken maailman huolttis aiheisesta tavarasta.Sieltä löytyi kaatokannua,mopo bensa Hamaggia,purnukoita,rengas paikan vulganointi puristin,myynti telineitä,kolme shellin lippua ym ym tavaraa.Ei ole tullut hetkeen vastaan tälläisiä koskemattomia paikkoja , mahtavaa!  Huominen meneekin rattoisasti kamoja seuloessa ja miettiessä niille sopivia paikkoja...










1 kommentti:

  1. Sinulla on mielenkiintoinen blogi - sen nimessä kylläkin sanan materialisti voisi laittaa lainausmerkkeihin, sillä tuskin sinäkään rakastat vanhaa tavaraa niin paljon, että materian tavoitteleminen ylittää järjen. Tai sitten se on sisäistä huumoria--- Minä korjaan vanhaa posliinia ja muitakin vanhoja esineitä ;olen juuri saanut valmiiksi 1950-luvulta Muumi-mukin, josta keräilijä oli maksanut 1000e! Olen itsekin kiinnostunut mm. vanhoista kylteistä ja paljosta muustakin - niinkuin JOPO-kuntopyörästä, jonka juuri ostin sinulta. Olen myös sukuni perinteitä noudattaen ollut se henkilö, joka on säilyttänyt muistot jo ammoin kuolleista ihmisistä heidän omistamiensa esineitten välityksellä. Hyvää löytövuotta sinulle! Marjo J.

    VastaaPoista